Menu Sluiten

Project vrijstaand gezinshuis Doorn

Een gezin met twee kinderen, had recent een vrijstaand huis in Doorn gekocht. Ze kwamen bij Studio Annika met de vraag; kan je ons helpen buiten naar binnen te halen en er een mooi gezinshuis van maken. Het huis staat midden in Doorn, maar ook met een mooie groene achtertuin en het park op loopafstand. Natuurlijk wilde Studio Annika daar maar al te graag bij helpen.

Een super mooi huis, maar tijdens de intake oogde het met de meubels van de vorige bewoner en de kleuren op de muur vrij donker. De wens was om het wat luchtiger te maken.

Foto vooraf, bron: funda
Foto vooraf. Bron: funda

Verbouwen was vooralsnog geen optie, dus de vraag was vooral met de bestaande ruimte te werken. Studio Annika heeft een interieurontwerp gemaakt met een 2D plattegrond waarop de meest ideale indeling snel te zien was. Door een natuurlijk en rustig kleurenpallet ontstaat meteen al een veel ruimtelijker gevoel. De eettafel is letterlijk ‘uit de hoek’ getrokken waardoor niet alleen een veel grotere eettafel mogelijk is, maar de ruimte ook veel groter lijkt.

Moodboard gezinshuis Doorn, Studio Annika. Een rustig kleurenpallet, geïnspireerd door de natuur.

 

Plattegrond vrijstaand huis Doorn Studio Annika.

 

De klant koos voor een Compleet interieuradvies, inclusief een plan voor de verlichting, kleuren, materialen (waaronder raamdecoratie), meubels en accessoires. Voor in de hal en studeerkamer heb ik een nieuwe pvc vloer voorgesteld (over de donkere tegels)en mooie witte staallook deuren. Tevens onderdeel van dit plan waren de suggesties voor de maatwerk meubels; een kast bij de eettafel, het televisiemeubel naast de haard en de inrichting voor de hal en studeerkamer.

Samen met de klant ben ik op pad geweest naar de Woonindustrie in Nieuwegein, waar veel interieurbedrijven een showroom hebben.  Hier hebben we veel meubels, wanddecoratie en verlichting gezien. Dit gaf veel inspiratie en handvaten om vervolgens alles bij elkaar te shoppen.

“We zijn erg blij met het advies. Dit hadden we zelf nooit kunnen bedenken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.