Menu Sluiten

Project verbouwing huis Bolwerk in Amersfoort

Dirk uit Amersfoort belde mij met de vraag of ik ook advies kon geven over een verbouwing. Zijn benedenverdieping bestond uit een hal met gekke bochten en zijn wens was vooral een mooi gastenverblijf te creëren. Ook zijn slaapkamer, waar al wat verbouwd was, mocht onder handen genomen worden. Hij woont op de Bolwerk in de wijk Kattenbroek in Amersfoort, in huizen die samen een rondje vormen, waardoor er veel schuine wanden zijn in het huis. Een uitdaging dus. Studio Annika ging voor hem aan de slag!

De opdrachtgever had zelf al in een online programma zitten stoeien met de ruimte, maar kwam er niet uit. Voor het ontwerp van de ruimte beneden heb ik verschillende opties geschetst. Ik wist hem te verrassen met een optie waar het gastenverblijf – in de kamer-  een eigen douche en wastafel zou krijgen, er een berging aan de voorkant voor zijn fiets zou komen en ook nog een ‘flexibele’ ruimte met licht vanuit de berging.  De klant was blij verrast door de mogelijkheden.

Vervolgens zijn we doorgegaan met de kleuren en moodboards voor zowel het gastenverblijf als de slaapkamer. Overal is gekozen voor dezelfde basis met natuurlijke grijs/beige tinten, gecombineerd met zwart voor pittige accenten. Zo heb ik zwarte design radiatoren voorgesteld en zwarte spotjes, welke te combineren waren met het Philips Hue systeem, een wens van de klant. Bij dit project hebben we van A tot Z samengewerkt om het eindresultaat voor elkaar te krijgen. Ook hebben we gekeken naar mogelijkheden om met Ikea hacks een mooi resultaat neer te zetten.

Moodboard gastenverblijf bolwerk Amersfoort Studio Annika. Een natuurlijk kleurenpallet.
Moodboard slaapkamer Bolwerk, Amersfoort, Studio Annika. Natuurlijk en stoer.

Bekijk alvast de impressie van het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.