Menu Sluiten

Interieur als laatste stap in de verhuizing en waarom dat ook anders kan

De knoop is doorgehakt, jullie gaan als bedrijf verhuizen. Wat een mooie nieuwe stap. Gefeliciteerd! Er komt veel op je af, wat een geregel allemaal. Het interieur…dat komt wel. Voor nu zijn er genoeg andere dingen, en de business gaat ook gewoon door…… In alle drukte rondom een verhuizing wordt nog wel eens vergeten dat het dé ideale kans is om het interieur te laten matchen met de gewenste uitstraling van je bedrijf.

Zoals ik in mijn vorige artikel al deelde, krijg je als bedrijf maar één kans voor een eerste indruk. Klanten die op kantoor langs komen, nieuwe medewerkers…de inrichting is dan vaak het eerste wat ze zien. Vaak zie ik dat daar geen match is. Als je toch gaat verhuizen, is dit hét moment om het anders te gaan aanpakken.

Er is genoeg leesvoer te vinden over het belang van een werkplek en de invloed daarvan op bijvoorbeeld gezondheid, maar ook werkplezier. Werkplezier wordt in tijden dat personeel schaars is, steeds belangrijker. Toch ontbreekt het vaak aan een visie hierop.

Daarom heb ik een zeven tips opgeschreven voor bedrijven die gaan verhuizen en toe zijn aan een nieuw interieur:

1. Denk na over de uitstraling van jouw bedrijf: welke ervaring en beleving wil je aan klanten meegeven

2. Denk goed na over wat wel en niet goed is aan het huidige interieur. Neem dit mee in de uitgangspunten

3. Betrek je medewerkers bij de inrichting: wat zijn wensen en behoeften

4. Denk goed na over de manier van werken. Agile werken of flexibel werken zorgt voor specifieke wensen op het gebied van de inrichting.

5. Wees creatief. Met je interieur wil je je ook onderscheiden en zowel een Customer als een Employee Experience bieden. Wat past écht bij jouw bedrijf en is uniek.

6. Duurzaamheid, milieu & groen: deze onderwerpen worden steeds belangrijker. Voeg bijvoorbeeld groen toe op je kantoor, dit helpt vaak ook met het zuiveren van lucht. Maar ook op het gebied van duurzaamheid en interieur is er veel mogelijk.

7. Zorg voor een prettige sfeer. Voeg elementen toe die voor gezelligheid zorgen en waar medewerkers en klanten zich thuis voelen.

Hoe mooi zou het zijn…jouw droom over jouw bedrijf zie je terug in het interieur. Complimenten van klanten, tevreden medewerkers. Een interieur dat écht past.

Wil je meer weten? Ik kom graag langs en kan je in no-time bijpraten over wat belangrijk is voor je nieuwe interieur. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.