Menu Sluiten

Drie tips om je interieur een upgrade te geven

Sinds het coronavirus zijn intrede heeft gedaan zijn mensen meer thuis dan normaal. Logisch, dat je interieur dan ook meer gaat opvallen, toch? Je wilt dat nieuwe interieur, die bank, verbouwing of keuken nu wel écht gaan realiseren! Verthuizen, investeren in je (t)huis, is een trend. Drie tips om je interieur een upgrade te geven.

 

Tip 1: Kijk naar het totaalplaatje

Natuurlijk hoef je je interieur nooit in één keer helemaal te vervangen. Wel is het handig een beeld te hebben waar je naartoe wilt, welke sfeer je wilt neerzetten. Wat past bij jou en/of je partner/ gezin? Platforms als Pinterest helpen daar goed bij. Probeer eens een moodboard te maken en denk na over kleurgebruik.

Een moodboard geeft de sfeer voor een ruimte weer.

Een bank kopen die te groot of te klein is? Of de verkeerde kleur? Het komt meer voor dan je denkt, zonde! Denk dus goed na over de ideale indeling van de ruimte. Hoe benut je de ruimte het beste? Staat de bank op de juiste plek Heeft de bank de juiste afmeting? En hoe zit dat met de eettafel?

Een plattegrond van de woning heeft inzicht in de ideale indeling van de ruimte

Tip 2: Ga voor een goede basis

Klopt de basis in je huis nog bij wat je voor ogen hebt? Hoe is de staat van de vloer, de wanden, keuken? En is de verlichting op orde? Ga deze punten stuk voor stuk langs en beoordeel of de basis nog in orde is en past bij het totaalplaatje en de gewenste sfeer (punt 1). Maak een checklist/ wensenlijst voor jezelf.

Om de basis in orde te krijgen, hoef je niet altijd te gaan voor een compleet nieuwe basis. Je kunt een keuken ook redelijk eenvoudig een upgrade geven met bijvoorbeeld nieuwe kastjes. Een houten vloer kan wellicht opgeknapt worden. Is dat niet het geval, oriënteer je dan op een vernieuwing van de basis die past bij het geheel.

Tip 3: ‘Kleur’ de basis in

Heb je  het totaalplaatje voor ogen en de basis in orde, start dan met ‘inkleuren’. Als je het totaalplaatje voor ogen hebt, is shoppen namelijk veel leuker en eenvoudiger.

Welke kleuren wil je toepassen, welke meubels en accessoires horen daarbij? Omdat je al bij tip 1 hebt nagedacht over de sfeer die je wilt neerzetten en het formaat van de meubels, wordt het eenvoudiger om de veranderingen door te voeren.

Zo maak je van je huis een thuis en door er van te voren goed over na te denken maak je meer duurzame keuzes.

Wil je hulp bij het geven van een upgrade aan je interieur? Neem dan voor meer informatie contact op met Studio Annika, Annika Vermey, M: 06 415 47 210, E: annika@studioannika.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.